Archív: september 2024

Kázeň týždňa

Bližšie k Bohu

V tejto kázni o oddanosti voči Bohu sa zamýšľame nad tým, akú silu majú naše rozhodnutia. Koľko času sme ochotní vyčleniť pre Boha a čo by malo byť našou skutočnou prioritou v živote. Keď sa rozhodneme hľadať Božie kráľovstvo ako prvé, prináša to skutočný pokoj, naplnenie a zmysel. Oddanosť nie je len o slovách, ale o každodenných skutkoch ktoré nás približujú k Bohu.

Kázeň týždňa

Ako zvíťaziť nad pokušením?

Neviem ako ty, ale ja nepoznám nikoho kto si plánuje zničiť život. Zároveň len veľmi málo ľudí má pripravený plán, stratégiu aby sa to nestalo. Každý z nás čelí pokušeniu. V tejto kázni Samuel hovorý o tom ako sa mu vyhnúť a čo robiť v prípade keď pokušeniu hľadíš do očí.

Kázeň týždňa

Sila dobrého rozhodnutia

Každý deň robíme približne 35.000 rozhodnutí. Niektoré z nich robíme veľmi uvedomelo, niektoré však urobíme tak, že ani nevieme ako. Nikto z nás nechce urobiť zlé rozhodnutie. Nikto z nás nechce dnes urobiť rozhodnutie, ktoré nás privedie ku krachu vzťahu, manželstva, zničenej rodiny, či finančného bankrotu. Ak máme jasné hodnoty, rozhodnutia sú oveľa ľahšie. Táto úvodná kázeň nám predstavila troch biblických hrdinov, ktorí sa pred-rozhodli vopred a potom, keď rýchlo prišli okolnosti života, tak jednoducho vedeli aké je ich rozhodnutie. A tiež nás pozve k trom Ježišovým radám, ako sa vopred rozhodnúť dobre.

Kázeň týždňa

Boj sa Boha

Boj sa Boha a nebudeš sa musieť bať ničoho iného. Náboženskí ľudia nežijú v strachu pred Bohom aj keď to tak niekedy môže vyzerať. Žijú v strachu pred trestom a ich integrita a úprimnosť vo vztahu s Bohom je spojená s tým že sa boja o seba. To nie je zdravý strach. Keď máme zdravý strach pred Bohom tak nás to motivuje veriť mu viac a činiť jeho vôlu.

Kázeň týždňa

Prísľub neba

Aj ľudia, ktorí neveria vo večný život, či život po živote, často hovoria o nebi. Počujeme o golfovom, či hereckom nebi, alebo nebíčku pre psíkov. Niekedy hovoríme vtipy o svätom Petrovi, ktorý stojí pri nebeskej bráne. V tom všetkom nám uniká vážnosť tejto témy. Biblia však spomína nebo, alebo nebesá takmer 700 krát. Pán Ježiš hovorí kľúčové zasľúbenie, že nám ide pripraviť miesto u svojho Otca. Aké to je miesto, kde je, kedy tam prídeme? To sú otázky, ktoré si často kladieme. V tejto kázni sme sa pozreli na Jánove videnie o nebi, a tom, aké je. A Ján nám prezrádza ozaj nielen zaujímavé, ale pre našu vieru dôležité fakty o nebi.