Archív: október 2024

Kázeň týždňa

Verný

Predposledná kázeň našej série nás pozýva k vernosti. Boh je verný a keď sa my rozhodneme, vopred rozhodneme, že chceme byť verní, náš život sa zmení na nepoznanie. Vernosť je praktická. Náš hosť Cal Anthony nám opísal tri praktické oblasti, v ktorých sme vyzvaní k vernosti. Prvou je naša vernosť vo vzťahu k ľuďom, ktorí sú okolo nás. Druhá oblasťou je naša vernosť voči zdrojom, ktoré nám boli zverené. A treťou oblasťou je naša vernosť voči Božiemu vedeniu v našom živote. Vypočujme si túto kázeň a urobme posun vo vernosti v našom živote.

Kázeň týždňa

Konzistentnosť prinášajúca zmenu

V ďalšom zamyslení zo série ROZHODNI VOPRED sa spolu pozrieme na dôležitosť konzistentnosti. Preskúmame spolu ako ju kultivovať a aký je jej význam v našich životoch ambasádorov Božieho kráľovstva. Tak, ako kvapky vody, ktoré síce takmer nič nevážia, ale ak vytrvalo, neúnavne, pravidelne – konzistentne padajú na skalu, nakoniec skalu zmenia. Aj naše konzistentné, malé kroky nesú v sebe tento potenciál zmeny. Zmeny, ktorá má významný vplyv nielen na náš život ale tiež na komunity, ktorých sme súčasťou.

Kázeň týždňa

Extravagantná štedrosť

V pokračovaní série ROZHODNI VOPRED budeme spolu skúmať koncept štedrosti. Zamyslíme sa nad tým, čo štedrosť predstavuje z biblického pohľadu a ako ju praktizovať vo všetkých jej aspektoch. Odhalíme, prečo by sme mali štedrosť urobiť našou prioritou a necháme sa vyzvať a pozvať do extravagantnej štedrosti. Do štedrosti, ktorá presahuje očakávania nášho okolia a prináša svedectvo o Božej láske a dobrote, ktorá je k dispozícii pre všetkých.